Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Από το επίσημο site της Comuna Vama για την επίσκεψη συλλόγου μας στη Ρουμανία

Μεταφρασμένο κείμενο από το επίσημο site της Comuna Vama το οποίο αναφέρετε στην επίσκεψη του χορευτικού συλλόγου Αγίας Άννας ~ΝΗΛΕΥΣ~ στη Ρουμανία.

Προσοχή η μετάφραση έγινε με https://translate.google.gr

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, οι κάτοικοι του χωριού στην Suceava Vama και το ελληνικό νησί της Εύβοιας έκανε τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση μιας φιλίας που προορίζεται να είναι μακρόχρονη και γόνιμη πολιτισμικά. Σύμφωνα με την «Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων" στο Τελωνείο πραγματοποίησε την πρώτη πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ της ελληνικής και της Ρουμανίας. Προσέγγιση ήταν δυνατή χάρη prof. Liviu Boşneag από Campulung Παιδική Λέσχη, η οποία ζήτησε την πολιτιστική συμβατότητα μεταξύ Εύβοιας και Μπουκοβίνα vămeni Έλληνες και πρότεινε τη συνεργασία μεταξύ των μερών.

Μια αντιπροσωπεία από 50 άτομα από την Εύβοια, που αποτελείται από χορευτές του Ensemble "Sf. Ana "και αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το Τελωνείο. Η αντιπροσωπεία είχε επικεφαλής τον Νία Komboruzu καλλιτεχνική διευθύντρια του «Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων", διευθυντή του συνόλου Stilianu Στυλιανός "Sf. Ana "πολιτιστική συντονιστής και διαχειριστής Skend Αφροδίτη.

Έλληνες επισκέπτες φιλοξενήθηκαν σε ξενώνες στο χωριό, επισκέφθηκε τα μοναστήρια της περιοχής και πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα. Οι Έλληνες είπαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με την φιλοξενία της περιοχής Bucovina έχουν επισκεφθεί για πρώτη φορά και ήθελε να reamarca με τη φωνή διευθυντής Komboruzu συμβατότητα πολιτιστικών, ιστορικών και θρησκευτικών των δύο λαών.

Σάββατο βράδυ, οι χορευτές της Εύβοιας και Τελωνειακής υποστήριξε στο Πολιτιστικό Κέντρο της κοινής παράσταση παραδοσιακών χορών. Έλληνες χορευτές κοστούμια εκτίθενται πάνω από 150 ετών με πρωτότυπο αξεσουάρ χρυσό και παρουσιάζονται στο κοινό χειροκρότημα vămean ελληνικών παραδοσιακών χορών. Με τη σειρά της, το σύνολο των κατοίκων από Vama "Cetina" παρουσίασε τα πιο όμορφα κοστούμια παλαιά κοινή τραγούδια και χορούς της περιοχής και ήταν ιδιαίτερα χειροκρότησε από ομογενείς

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος της Βάρνας, Nicolai Baltag έλαβε μια τιμητική πτυχίο για τη συμβολή του στην προώθηση της διαπολιτισμικότητας, από τη Λέσχη του Προέδρου »για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων" Ιωάννης Μαρωνίτης και οι αντιπροσωπείες έχουν δοθεί σε κάθε καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα περιοχές τους.

Αν και η δράση των τελωνειακών ήταν μόνο ένα πρώτο βήμα στη σχέση των δύο μερών, ο δήμαρχος της τελωνειακής ανακοίνωσε την πρόθεσή της ότι υπάρχει αδελφοποίησης μεταξύ των τελωνειακών και το χωριό του νησιού. "Παρά το γεγονός ότι είχαμε μόλις γνωριστεί, ήμουν ήδη καλοί φίλοι. Το 2015 θα συνεχίσουμε με μια πολιτιστική ανταλλαγή επίσκεψη vămenilor στην Ελλάδα, τότε θα τρέξει και τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ του χρόνου που συμφωνήθηκε να ξεκινήσει και αδελφοποιήσεων. Είναι ειδικά τους ανθρώπους, υπάρχουν πολλοί στόχοι συμβατότητα και κοινή μεταξύ μας και σκέφτηκα ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλή συνεργασία για το μέλλον ", δήλωσε ο Δήμαρχος του Τμήματος Τελωνείων.


Δείτε ΕΔΩ το αρχικό κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα, σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.